keskiviikko 1. elokuuta 2018

Kuhmolainen maratonin muistelujuoksu 28.7.2018

Jälkisanat

Kahdeksan Kuhmolaisen maratonin jälkeen säätaika toteutui myös muistelujuoksussa, tällä kertaa päinvastoin kuin aiemmin. Yleensä Kuhmolainen on juostu helteessä tai ainakin sateettomalla kelillä, vaikka ympärillä olisi ollut sadepäiviä lähes loputtomiin, kuten vuosi sitten. Tällä kertaa luvassa oli tukahduttavaa hellettä, mutta vastoin ennusteita edellisiltana alkoi pilvistyä ja juoksupäivä oli suorastaan viileä viikkojen helteisiin tottuneelle. Niinpä emme edellisyönä nähneet täydellistä kuunpimennystä pilvisyyden vuoksi. Tämän hinnan jouduimme maksamaan mainiosta juoksusäästä. Muuten tapahtuma oli maksuton.

Etukäteen ei ollut tiedossa onko varastossa jäljellä numerolappuja, joten pyysin ottamaan varalta oman mukaan. Kunniamaininnat eksoottisista numerolapuista Anssi ja Mervi Sirviölle, Aku Pyykköselle ja Aimo Tuoriniemelle, joiden isoilla numeroilla on juostu maailmalla eri tapahtumissa. Kunniamaininnat myös erittäin monille Kuhmolaisen vanhoilla juoksunumeroilla juosseille. Onneksi myös uusia numerolappuja oli riittävästi.

Kuhmo-Ski tarjosi kaikille maaliin päässeille mitalit, eikä keskeyttäjiä ollut yhtään.


Hyvän tulosraportin kirjoitti Timo Kyllönen 31.7.2018 ilmestyneessä Kuhmolainen-lehdessä. Lainaan sitä tähän: 
"Kuhmossa juostiin lauantaina Kuhmolainen maratonin muistelujuoksu 46 juoksijan tai kävelijän voimin. Miesten puolimaratonilla Yeersen Shiwohen Vuokattisport Clubista pinkaisi uuden reittiennätyksen 1:16:14 ja paransi vuonna 2016 Antti Rönkön juoksemaa edellistä ennätystä tasan viidellä minuutilla.
Naisten puolikkaalla Sari Mäkinen juoksi niin ikään kovan ajan 1:33:52, ja miesten kympillä Alexsandr Dauzhuk Kostamus (34:40) jäi vain puoli minuuttia Petteri Koiviston viimevuotisesta reittiennätyksestä. Johanna Lindholm Loviisa Tor puolestaan kipaisi naisten kympin aikaan 37:38." 

Kympin juoksijat lähdössä kierrokselle. Oikeassa reunassa kympin nopein Alexsandr Dauzhuk.
Maratoonareita oli kisassa vain kolme. Voittajana maaliin saapui Antti Väisänen ajalla 3:49:45. Toisena oli Hannu Komulainen ja kolmas Risto Mäntylä. Antti ja Hannu ovat molemmat kokeneita Kuhmon kävijöitä ja heillä on useita kymmeniä maratoneja takanaan. Ristolle erityismaininta paidasta revitystä juoksunumerostaan.

Risto, Hannu ja Antti valmiina vetämään pisimmän korren.
Mainittakoon vielä että useampi henkilö raportoi juosseensa oman Kuhmolaisen muistelujuoksunsa toisaalla, kun ei päässyt paikanpäälle. 

Tapahtumalle väriä antoi Vuokattisport Clubin kiinalaisurheilijoiden joukko. Tässä oli mahdollisuus tutustua tuleviin olympiahiihtäjiin, sillä Vuokatin Urheiluopisto on tehnyt merkittävän sopimuksen Kiinan kanssa hiihtovalmennuksesta Pekingin kotikisoihin 2022 (Yle: Kiina ostaa olympiamenestystä Vuokatista – Vuokattiin nousee noin 200 kiinalaisnuoren urheiluakatemia).
Vuokatti Urheiluopiston valmennuspäällikkö Glenn Lindholm heitti houkuttimen ensi vuodelle: he toisivat mielellään sata kiinalaista hiihtäjää juoksemaan Kuhmoon, jos juoksu järjestetään. Toivon, että joku tarttuu täkyyn, vaikka esim. vain kympin juoksuna.

Omalta osaltani annan kertyneen tietämykseni uuden järjestäjän käyttöön, mikäli sellainen löytyy. Olen huomannut, että juoksijat sitä toivovat, ja toivon minäkin sitä hartaasti.


Suuri kiitos talkooväelle ja kaikille jotka edistivät tapahtuman toteutusta. Minulle tämä oli viimeinen kerta tässä roolissa ja on syytä kiittää kaikkia mukana olleita nyt ja kuluneiden vuosien aikana. Heitä on paljon, enkä yritäkään luetella kaikkia. Suuri kiitos!

Mainitsen kuitenkin Antin, jonka kanssa teimme yhteistyötä vuosien ajan. Antti Jokelan panos on ollut ensiarvoisen tärkeä näiden vuosien aikana. Kiitos, Antti!

Juoksuterveisin
Juha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti