keskiviikko 21. elokuuta 2013

Kuhmolainen maraton 27.7.2013


Neljäs Kuhmolainen maraton juostiin unikeonpäivänä 27.7.2013 edellisvuodesta tutulla reitillä. Päivä oli lähes helteinen, lämpötila pysytteli reilusti kahdenkymmenen asteen yläpuolella. Tuulettomalla ja varjottomalla hiekkatieosuudella se saattoi juoksijoista tuntua jo tukalan kuumalta.

Mukana oli paljon tämän tapahtuman jo ennenkin kokeneita juoksijoita. Ilmoittautuneiden määrä kasvoi hitusen viime vuodesta, mutta kuuma juoksukeli saattoi osaltaan karsia maaliin päässeiden määrää.

Pääosa juoksijoista jakaantui aika tasaisesti 10km ja puolimaratonin kesken, näillä matkoilla oli yli 100 osallistujaa yhteensä. Itse kuningasmatkalle, täysmaratonille, osallistujia oli vähiten.

Nopein maratonilla oli tänäkin vuonna saksalainen Daniel Kannapinn, joka jäi omasta reittiennätyksestään yli kahdeksan minuuttia. Toiseksi parhaan ajan sai edellisvuoden tapaan kuopiolainen Seppo Myyrynen. Molemmat juoksivat M40-sarjassa. Naisten nopein oli Rauhalahti Road Runnersien Birgi Putkonen N40-sarjassa.

Puolimaratonin nopeimmat olivat Jari Virtanen, Rajan Urheilijat, ajalla 1.25.33 miesten yleisessä sarjassa ja naisista turkulainen Sari Mäkinen ajalla 1.29.05 sarjassa N40.

10 km juoksussa miehistä nopein oli parin edellisvuoden voittaja Antti Rönkkö, Keravan Urheilijat, ajalla 35.57 ja naisista Sanna Oikarinen, Helsingin Jyry, ajalla 43.13.

Lisää tuloksia sivulla Tulokset 2013 ja kierroskohtaiset väliajat Kuhmo-Ski ry:n sivulla.

Puolimaratonin juoksijat lähtevät matkaan

Uutuutena tänä vuonna Kuhmolainen maratonissa oli chippiin perustuva ajanotto. Järjestäjillä oli yllään mustat Kuhmolainen maraton -paidat ja myynnissä oli pieni erä valkoisia teknisiä juoksupaitoja. Aaro Heikkisen elokuva tapahtumasta nähtävissä YouTubessa: Kuhmolainen maraton 27.7.2013.

Onnittelumme kaikille juoksijoille ja suuret kiitokset monin eri tavoin tapahtumassa mukana olleille!
- Antti ja Juha


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti