torstai 25. helmikuuta 2010

Kuhmoon kannattaa tulla

Miksi Kuhmoon kannattaa tulla?


Siihen on oikeastaan vain kaksi hyvää syytä: luonto ja kulttuuri. Kulttuurilla tarkoitetaan laajasti ottaen kaikkea, mitä ihminen tekee. Luonto on se, mitä ihminen ei ole tehnyt.
"Kuhmon luonto on taigaa". Kuhmossa voi nähdä suden tai karhun - vaikka ei välttämättä haluaisikaan...
Kuhmon kulttuuritarjonnasta tunnetuin lienee Kuhmon Kamarimusiikki, joka muuten alkaa maratonia seuraavana päivänä. Ja sen lisäksi on paljon muutakin...

Lentiiran kylä sijaitsee noin 42 km 195m Kuhmon kaupungista pohjoiseen, kauniin Lentiirajärven rannalla. Vartiuksen kansainväliselle rajanylityspaikalle on matkaa 30 km. Kylän keskustasta löytyy peruspalveluita mm. kauppa, asiamiesposti, kirkko, koulu ja taksi ja majoituksia.
http://www.lentiirankyla.com/

Kuhmo on myös portti Vienan Karjalan runokyliin. Tätä kautta Elias Lönnrotkin kulki runojenkeruumatkoillaan. Vartiuksen rajanylityspaikan kautta rajantakaisiin runokyliin pääsee nytkin. Täällä Akseli Gallen-Kallela häämatkallaan innoitusta Aino-taruun. Mary-vaimo esitti Ainoa ja Rimmin Uljaska oli Väinämöisen mallina. Täällä Louis Sparrekin matkusteli maalausretkillään.
Juminkeko Kuhmossa on Kalevalan ja karjalaisen kulttuurin informaatiokeskus.
Sommelo (1-5.7.2010) on kansanmusiikkijuhla Kainuussa ja Vienan Karjalassa. Kesän 2010 Sommelon pääteemoina ovat pelimanni, viulu sekä hävyttömät laulut.
Matka-Kyllönen järjestää matkoja Vienan Karjalaan, mm. Sommeloon ja Kostamukseen.

Kuhmolaisten asioista kertoo paikallislehti Kuhmolainen.
Ja Kuhmossa juostaan lauantaina 10.7.2010 Kuhmolainen maraton.

1 kommentti:

  1. Vaikuttaa lupaavalta ja hyvä vaihtoehto massatapahtumille. Ja aina on mukava olla mukana missä tahansa ensimmäisessä; toivotaan että tulee pitkä perinne. Ja meistä juoksijoista se on kiinni.

    VastaaPoista